Duurzaamheid op scholen

Onze kinderen bouwen de toekomst.  Door nu op scholen op een speelse wijze aandacht besteden met duurzaamheid, maken we onze kinderen enthousiast wat zij kunnen veranderen en maken we verantwoord gedrag tot hun natuurlijke gedrag.

logo futureproofkids 250 x250Het is mooi om te zien hoe kinderen enthousiast kunnen worden als je de maatschappelijke thema’s als waterbesparing, energiebesparing, recycling en gezond eten op een uitnodigende en speelse wijze introduceert.  En daarmee bereiken we niet alleen de kinderen, ze nemen het mee naar huis en geven het daarmee ook door aan ouders, broers en zussen.

Onder de noemer Future proof kids begeleidt New Energy Consulting scholen om duurzaamheid en gezondheid  in hun lesprogramma en schoolbeleid te integreren en begeleidt bij het ontwikkelen van een groen speelplein om buitenspelen en beweging te bevorderen.

Duurzaamheid in het lesprogramma

Er zijn vele mooie programma’s op de markt die scholen kunnen gebruiken in hun lesprogramma’s. Vaak zien scholen door de bomen het bos niet meer. Wij helpen ze met en keuze maken van een thema en uit het aanbod de programma’s te selecteren die het best aansluiten bij de focus van de school. Ook kunnen we de uitvoering binnen het lesprogramma voor onze verantwoording nemen.

Groene schoolpleinen

Hoe krijgen we kinderen meer aan het bewegen en buitenspelen en brengen we ze weer in contact met de natuur?  Ga de uitdaging aan en verander natuurlijk spelenuw tegelplein in een groen schoolplein, die is opgebouwd uit natuurlijke elementen zoals bomen, planten, rotsen, zand en water. Waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, bouwen en chillen.

New Energy begeleidt scholen bij het opzetten en realiseren van  een groen schoolplein, van idee-ontwikkeling en ontwerp tot en met sponsor/fondswerving en leveranciersselectie en realisatie.

Voor sponsors

Wilt uw organisatie als onderdeel van uw duurzaamheidsstrategie een programma ontwikkelen die zich richt op het bewustmaken van duurzaamheidsthema’s bij kinderen op scholen in basisonderwijs en voortgezet onderwijs? New Energy Consulting kan samen met uw organisatie het concept ontwikkelen en tot uitvoer brengen.